Verbeteren gladheidsbestrijding op fietsroutes

Wij proberen er elke winter voor te zorgen dat de hoofdfietsroutes zo goed mogelijk begaanbaar zijn bij gladheid. We kunnen helaas niet overal strooien, omdat er te weinig verkeer rijdt, waardoor het strooien weinig tot geen effect heeft. Omdat er altijd verbeterpunten zijn, inventariseren wij klachten / suggesties / locaties van ongevallen en verbeteringen op de fietsroutes.

Mocht u tijdens de winterse dagen met de fiets op pad gaan en er is kans op gladheid, dan kunt u op de website routeplanner.fietsersbond.nl een fietsroute plannen via gestrooide fietsroutes. Het kan zijn dat u dan om moet rijden, maar dan is de route wel gestrooid, waardoor u veiliger op uw bestemming kunt komen. U bent naast veiliger ook vaak sneller via een gestrooide route, ook al is deze langer qua afstand.

Geef het door!

Zoek de locatie op de kaart en klik erop. Beschrijf het ongeval of klacht op het formulier. Als u op een bestaande melding klikt, krijgt u meer informatie over deze melding en kunt u zelf nieuwe informatie toevoegen. Op de site staan ook de strooiroutes van de gemeente ingetekend, zodat u weet waar het verstandig fietsen is.

Waarom deze site?

We willen een beter beeld krijgen van ongevallen op en klachten over gladde fietsroutes. Soms kunnen we de klachten meteen oplossen. Maar ook kijken we aan het einde van het winterseizoen kijken hoe we de gladheidbestrijding kunnen verbeteren.

Kijk voor meer informatie over gladheidsbestrijding in de gemeente Hilvarenbeek op onze website.

Voor overige meldingen in de openbare ruimte kijk op:
www.hilvarenbeek.nl/meldpunt

 

Top 10 Gladde fietsroute

 Waterstraat 9 0 1
 Ypelaerstraat 1 1 0
 Waterstraat 17 0 1
 Beekse Bergen 0 1
 Goirlesedijk 6 0 1
 Goirlesedijk 6A 0 1

Recente meldingen

Gladde fietsroute Ypelaerstraat 1 12-01-2017
Ongeval: Er zijn diverse fietsers hier zaterdag onderuit gegaan. Ik heb op een bijeenkomst van de gemeente over de herinrichting van de ypelaerstraat al melding gemaakt dat dit een heel "gladde " straat is. Het betreft, voor de huisartsen, de tandarts en de Elckerlyc.
Gladde fietsroute Waterstraat 17 26-11-2015
Klacht: De Waterstraat staat al jaaaren bekend als gevaarlijke weg, en dan vooral bij gladheid. Er wordt wel gestrooid en bij sneeuw geschoven maar niet effectief genoeg om ook de fietssuggestiestroken volledig veilig te maken. Er gebeuren ieder jaar ongevallen. Niet alleen op 1 plek maar verspreid over de hele lengte van de weg. Kom je bij sneeuw op de kruising met de provinciale weg ploeter je door de sneeuw op het gemeentelijke deel van de Fiets overgang maar zodra je op het provinciale deel komt is het helemaal schoon.
Gladde fietsroute Waterstraat 9 26-11-2015
Klacht: Eind 2014, weet de dag niet meer maar was een doordeweekse dag en als ik het me goed herinner rond 08:00u gleed ik ondanks erg waakzaam te zijn uit in die bocht. Het was een harde klap die ik nog wel een tijdje voelde. Ik heb de rest van de weg uitgelopen omdat ik niet meer op mijn fiets durfde te stappen omdat ik enkele jaren eerder elders op die weg ben uitgegleden. Het was een angstig moment en ik wou zo snel mogelijk opstaan en van de weg af want er was geen enkele automobilist die snelheid verminderde. Zelfs niet na het zien van twee mannen die tijdens het wachten op de onderwegzijnde politie naar automobilisten wenkte dat ze snelheid moesten minderen omdat het spekglad was en zij met hun auto's een paar meter verder in de heg van een tuin gegleden waren, recht achter elkaar en maar enkele centimeters van elkaar tot stilstand gekomen. Ook nog het geluk dat ze net achter een lantaarnpaal door waren gegleden en niet er tegen aan. De auto's stonden op een honerd meter of niet eens van mij af. Levensgevaarlijk dus!
Gladde fietsroute Beekse Bergen 17-02-2015
Klacht: Het fietspad aan de overkant van de Beekse Bergen (aan de andere kant van het kanaal), dus van Biest-Houtakker naar Tilburg, wordt niet gestrooid. Liever nog: geveegd.

Mobiel

Deze site is ook mobiel beschikbaar. Open de link www.gladdefietsroutes.nl/hilvarenbeek/ op uw mobiel en doe een melding. Kiest u ervoor om uw locatiegegevens te delen dan weet de site precies waar u bent en neemt deze gegevens mee in de melding.

Op www.gladdefietsroutes.nl kunt u zien welke gemeenten nog meer meedoen met Gladdefietsroutes.nl.